Om

Jag heter Carolina Leijonflycht   och djur har alltid varit en stor del av mitt liv.  Jag växte upp med hundar och katter och har genom åren fött upp både valpar och kattungar.

 

Jag började tidigt med hästar, först på ridskola,  sedan blev jag skötare, fodervärd och hästägare. Efter gymnasiet jobbade jag flera år som hästskötare och gick  flera utbildningar inom hästkunskap. Jag har även jobbat i England där jag under en tid gick i lära hos Marthe Kiley-Worthington, en etolog som skrivit flera böcker om hästars beteende och välfärd.  Jag jobbade  även för The International  League for the Protection of Horses, ILPH  (numera WorldHorseWelfare) på deras gård  i Skottland.

Anledningen till att jag blev veterinär var min häst Vala. När hon fick både fång och tandlossning och ingen riktigt verkade veta vad som var fel men alla hade olika förslag på vad som skulle kunna hjälpa, så bestämde jag mig en dag. "Jag får väl läsa till veterinär så jag åtminstone har en grund att stå på för att kunna ta ställning till alla dessa teorier och förhoppningsvis kunna få en frisk häst till slut!". Sagt och gjort, jag flyttade till Uppsala och läste till veterinär i 5 1/2 år.

Blev Vala frisk? Nej, men tack vare att jag hade den senaste kunskapen inom veterinärvård fick jag ett extra år med min kära häst, något som jag är evigt tacksam för. Sedan finns det ju även andra fördelar med att vara veterinär...


Som veterinär är jag mån om både det fysiska och psykiska välmåendet hos de djur jag träffar och jag försöker alltid göra veterinärbesöket så trevligt som möjligt för djuren. Det är också en anledning till att jag gör hembesök, då de flesta djur är tryggare i sin hemmiljö.


Jag lägger även stor vikt vid tid, både att komma i tid och att ta mig tid

Macavalo veterinärvård

Harsveden Östra Ryd

Mobil: 070-5972821

E-post

Bankgiro: 559-8081

Innehar F-skattsedel